سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

گیاه‌شناسی  : 

گیاه نسترن درختچه‌ کوچکی است که ارتفاع آن تا 3 متر می‌رسد. برگ‌ها شامل پنج تا هفت برگچه دندانه‌‌دار و به شکل بیضی نوک‌تیز و گل‌ها به رنگ‌های گلی(قرمز کم‌رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید می‌باشند که تک‌تک و یا به صورت مجتمع دیهیم بر روی شاخه قرار می‌گیرند. نهنج گل پس از رشد به جسم کوزه‌مانند و قرمزرنگی تبدیل می‌شود و قسمت داخلی آن الیاف ظریف و باریکی دارد که میوه‌های فندقه‌ای درون کوزه‌ را در بر می‌گیرد. گل نسترن در اکثر نقاط ایران به طور خودرو می‌روید. قسمت مورد استفاده این گل، کوزه‌های مذکور می‌باشد که به هیپس‌ مشهورند  .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


تاریخچه:

استفاده از میوه گل نسترن (R. canina hips) در قرون وسطی رواج داشت و زمانی در میان عامه مردم برای بیماری‌های قفسه سینه مصرف می‌شد. میوه رز منبع طبیعی ویتامین C می‌باشد که موجب کاربرد گسترده آن در مکمل‌های ویتامین طبیعی، چای و محصولات متنوع دیگر از جمله سوپ و مارمالاد شده است. اگرچه این محصولات، به لحاظ تاریخی، مکمل غذایی به شمار می‌آمدند، ولی به عنوان داروی ملین و ادرارآور نیز مصرف شده‌اند. پیش‌تر، میوه رز به عنوان نوشیدنی مغذی برای کودکان و همچنین به منظور طعم‌دهنده در چای و مربا استفاده می‌شد.


ترکیبات مهم:

میوه تازه گل نسترن (هیپس) حاوی 5/0 تا 7/1 درصد ویتامین C می‌باشد که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدرو اسکوربیک اسید است.

میزان ویتامین C میوه خشک موجود در بازار، ممکن است مختلف باشد. در آزمایشی که با روش رنگ‌سنجی و تین لایه کروماتوگرافی انجام گرفت، مشخص شد کاهش ویتامین C بستگی به مقدار خرد کردن و ذرات این میوه دارد؛ به عنوان مثال در صورتی که میوه فقط نصف شود، میزان ویتامین C موجود در آن پس از یک سال و نیم نصف می‌شود، در حالی که اگر خرد شود، پس از شش ماه صددرصد ویتامین C آن از بین می‌رود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با وجودی که در بعضی منابع از میوه گل سرخ به عنوان غنی‌ترین منبع ویتامین C یاد شده، ولی منابع طبیعی غنی‌تری نیز گزارش شده‌اند. مرکبات 50 میلی‌گرم، کلم بروکلی خام و کیوی حدود 100 میلی‌گرم، بعضی سبزیجات مناطق گرمسیری 200 تا 300 میلی‌گرم، میوه گل‌سرخ 1250 میلی‌گرم، آسرولا 1000 تا 2330 میلی‌گرم و مارجون 3150 میلی‌گرم در هر صد گرم ویتامین C دارند.

میوه گل‌ سرخ همچنین حاوی ویتامین‌های A1، B1، B2، B3 و K می‌باشد.

از دیگر ترکیبات این میوه، پکتین (11 درصد)، تاتن‌ها (2 تا 3 درصد)، اسید سیتریک و اسید مالیک، فلاونوئیدها، رنگدانه‌های زرد و قرمز مخصوصاً کاروتنوئیدها، وانیلین، اسانس و قندها را می‌توان نام برد.


داروشناختی و اثرات مهم:

ویتامین C یک مکمل غذایی است و به عنوان ضد اسکوربوتیک مصرف می‌شود. برای جبران کمبود این ویتامین می‌توان از میوه گل‌سرخ استفاده کرد. متأسفانه چون ممکن است مقدار زیادی از ویتامین C هنگام خشک کردن و یا تهیه محصول از میوه گل سرخ از بین برود، مقداری ویتامین C مصنوعی به این محصولات اضافه می‌شود که روی بسته‌بندی آنها ذ کر نمی‌گردد. در صورتی که میوه این گیاه به صورت تازه مصرف شود، دارای مقدار زیادی ویتامین است که مستقیماً جذب بدن می‌شود. میوه گل سرخ ادرارآور و مسهل است و از آن برای کاهش تشنگی، کاهش التهاب معده و نیز به عنوان طعم‌دهنده و همچنین، تهیه مربا استفاده می‌شود.

مسهل بودن این گیاه به خاطر اسید مالیک، اسید سیتریک، گلوکوزیدهای پورگاتیو، مانند مولتی‌فلورین A و B و پکتین موجود در آن است.


سمیت و عوارض جانبی:

مصرف خوراکی میوه گل سرخ هیچ‌گونه مسمومیتی ایجاد نمی‌کند و 100 گرم از آن حاوی بیش از 1200 میلی‌گرم ویتامین C می‌باشد. مصرف مقادیر کم آن هیچ‌ عارضه‌ای در بر ندارد و در مورد مصرف مقدار زیاد و طولانی‌ آن هم گزارشی ارائه نشده است. در کتب اروپایی، مانند کمیسیون E، عوارض مصرف مقدار زیاد این میوه ناشناخته گزارش شده است.

البته کارگرانی که به طور مداومدر معرض میوه‌های گل‌سرخ هستند، ممکن است دچار حساسیت و مشکلات تنفسی شوند. بعضی از این عوارض در واقع، حساسیت نیستند، بلکه پرزهای ریز میوه گل‌سرخ هستند که مانند پشم ‌شیشه بر روی پوست تحریکات مکانیکی پوستی ایجاد می‌کنند.

 

طریقه و میزان مصرف:

1 تا 3 قاشق میوه خردشده را در آب جوش ریخته و 15 تا 20 دقیقه بگذارید به همان حال بماند؛ سپس آن را صاف و مصرف ‌کنید. این مقدار را می‌توان روزی سه بار تکرار کرد. میزان مصرف می‌تواند بر حسب وزن تا روزی 12 گرم باشد.

 




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:49 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

 
برای خشک کردن میوه از خشک کنهای الکتریکی استفاده کرد و در دمای مناسب برای خشک کردن 80 تا 90 درجه سانتیگراد است و رطوبت مجاز در میوه های خشک شده 12% است مقدار میوه 8 تا 10 تن در در هکتار است

 

چای میوه گل نسترن:

مواد: میوه گل نسترن(15عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

نام آذری: قیزیل گول*  نام کردی : شیلان یا دلیق ـ گوله باخی*  درزبان تالشی : سکرت ، sekert

نام فارسی : نسترن کوهی ـ گل سرخ وحشی ـ گل سرخ بری ـ گل محمدی ـ گل باغی

نام عربی : ورد السیاج – وردبری - وردالصینی

 همانطور که از نام های این گل پیداست بیشتر در میان باغ ها و بوته زار ها به صورت خود رو می روید .عموماً گیاهانی به صورت درختچه های کوچک به ارتفاع 2 تا 3 متر اند که به تفاوت در حاشیه جنگلها، بیشه ها، گودال ها و اماکن نظیر آن یافت می شوند. برگ های آنها منقسم به 5 تا 7 برگچه بی کرک یا کرکدار و منتهی به استیپولهائی است که در برگهای شاخه های فوقانی ، فاقد ناحیه آزاد ولی در برگهای تحتانی ، دارای دو قسمت آزاد به حالت نسبتاً قائم است. گلهای آنها به رنگهای مختلف گلی، سفید، مایل به گلی یا سفید و دارای حالت منفرد و یا مجتمع به صورت گل آذین دیهیم است کاسبرگ ها و گلبرگ های این گیاهان مانند انواع دیگر گل سرخ ، در بالای برجستگی کوزه ایی شکلی دیده می شود که درون آن برچه های متعدد جای دارند. پس از انجام عمل لقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ایی شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ایی شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه اند.

از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه نسترن کوهی سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در بسیاری از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند .مواد موثره ی این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ی ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی نسترن کوهی جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. نسترن کوهی پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

میوه نسترن کوهی  گرد یا تخم مرغی کوزه ایی شکل , کشیده , صاف با رنگ قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) که سینورودون نام دارد و دانه ها در داخل آن قرار دارد. پس از انجام عمللقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ای شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ای شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه هستند.

                                             قسمت های مورد استفاده

میوه تازه یا خشک شده, برگ و گل نسترن کوهی

                                    ترکیبات شیمیایی و اسانسهای گیاه

جدار گوشت دار این گیاه به عبارت دیگر قسمت گوشت دار جدار سینورودون دارای اسید سیتریک, اسید مالیک , اسید اسکوربیک به مقادیر 0.5-1.7 درصد , تانن ها, 30 درصد قند و موسیلاژ که برای از بین بردن سستی بدن و افزایش مقاومت بدن ( به خصوص در آنفلونزا) مصرف می شود و همچنین دارای کاروتن , مجموعه ویتامین های B و مقدار زیادی ویتامین C می باشد. دانه نسترن کوهی دارای ماده ایی با اثر سمی و 8-10 درصد روغن است.

میزان ویتامین C نسترن کوهی متفاوت و بسته به شرایط اقلیمی محل رویش بین 0.3-1.5 درصد است.میوه همچنین حاوی فلاونوئید, اسانس, پکتین می باشد.

همچنین از نسترن کوهی داروهایی با نامهای ویروما و دیویروما تهیه و به بازار عرضه می شود.

 خواص درمانی  فواید گل محمدی   خواص نسترن کوهی

گل نسترن کوهی ازنظرطب قدیم ایران گرم و خشک است.قسمت گوشتدار و کوزه ایی شکل به علت دارا بودن تانن - ویتامینC و موارد مختلف دیگر  اثر ضد اسکوربوت ,قابض و مدر دارد. از این جهت در رفع حالات اسهالی ,اختلاط خونی - انقباض غیر ارادی ماهیچه های معده , بیماری های ناشی از التهاب و ورم کلیه ها, دردهایی که به علت پیدایش سنگ کلیه عارض می شود به کار می رود.

1) نسترن کوهی سرشارازویتامین Cمی باشد.در100گرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجود دارد درحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدار ویتامین Cگل نسترن 120برابرپرتقال و 3 برابر لیموترش است.

2) درمان کننده حبس البول است.

3) بوی بد بدن را دفع می کند.آنهائی که عرق زیاد می کنند و بوی بد می گیرند باید تن خود را بعداز حمام کردن بادم کرده گل و برگ نسترن آبکشی نمایند.

4) آرام کننده اعصاب است.

5) اسهال را برطرف می کند, مخصوصاً در مسلولین. دم کرده آن را حتی می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.

6) خونریزی از سینه رابند می آورد.

7) سنگ و ورم کلیه را رفع می کند.

8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاً کرم اسکاریس را ،و در این موردباید0.5گرم آن را مخلوط کرده و با عسل خورد.

9) اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده نسترن کوهی استفاده کنید.

10) بی خوابی را برطرف می کند.

11) انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.

12) سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می شود.

13) در رفع غم و غصه مؤثر است.

14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده نسترن کوهی بنوشید.

15) معده را تقویت می کند.

16) مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا می برد.

17) برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ نسترن کوهی درست کرده و روی قسمت شکستگی یا متورم قرار دهید.

18)چون گل نسترن کوهی شیرین است حشرات را به خود جذب می کند, مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه دراثر نیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتار و به رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجود می آورد که به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاً برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده و مانع عرق کردن می شود؛و همچنین مقدارآلبومین در ادرار را کم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.

19)مواد موثره نسترن کوهی سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد.

بر اثر مدر بودن نیز می توان از آن در موارد مختلف بدون اینکه عمل تحریک کننده بر روی مجاری ادرار داشته باشد, استفاده بعمل آورد.

جوشانده میوه مشروط بر آنکه 10 دقیقه بیشتر طول نکشد , به علت داشتن مقدار کافی ویتامین C در رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین C در بدن , اثر بسیار مفید ظاهر می کند.

تارهای داخل میوه( سینورودون) اگر بر روی پوست بدن کشیده شود ایجاد خارش شدید می کند. بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف تارهای مذکور به علت اثر تحریک کنندگی که دارد, چون باعث دفع کرم می شود از این جهت می توان از آن برای دفع آسکاریس ها در اطفال استفاده نمود.

دم کرده برگ و گل نسترن کوهی جهت شستشوی زخمها و اولسرها , سوختگی ها و در درمان آنها بکار می رود.گلبرگها کمی قابض بوده و از این رو آن را به عنوان قابض و رنگ کننده و جهت تهیه اسانس گل سرخ و گلاب به کار می رود.

میوه نسترن کوهی همچنین مقاومت بدن را دربرابر بیماریها و اپیدمی ها بالا می برد.میوه ها در عین حال فعالیت آنزیمی را تقویت نموده , تولید گلبولهای قرمز را تحریک کرده , برای درمان نقاهت مفید و با احساس سرما و لرز به خوبی مبارزه می کند.

جزایری چنین می نویسد: میوه نسترن دارای جوهر لیمو, ترشی سیب, قند انگور و جوهر مازو است و یک رزین و یک پکتین است.به علت داشتن مقدار زیاد ویتامین C مانند لیمو, کلم, گوجه فرنگی و تره دارای ارزش غذایی زیادی است.فقدان ویتامین C از فعالیت نسوج می کاهد و سبب عدم مقاومت در مقابل امراض عفونی می گردد و بدن انسان را سرد می نماید و انسان همیشه احساس خستگی می نماید.میوه نسترن , فعالیت ما را بیشتر می کند و قدرت مقاومت بدن را در مقابل امراض زیاد می کند و در مواقع قولنج, نفریت و سنگهای مثانه و تمام ناراحتی های مجاری ادرار آن را تجویز می کنند.

                                    نحوه و میزان مصرف نسترن کوهی

1.دم کرده: دم کرده 50 در 1000 میوه این گیاه به عنوان قابض و آرام کننده تجویز می شود. دم کرده گل نسترن نوشابه بسیار معطر و خوشمزه ایی است که در اکثر کلینیک های اروپایی مورد استفاده قرار می گیرند.

در میان مردم دنیا سوئیسی ها بیش از همه به این نوشیدنی سرشار از ویتامین C  اهمیت می دهند. برای فراهم کردن این نوشیدنی مسکن اعصاب کافی است چند دانه میوه گل نسترن کوهی را برای چند دقیقه دم کنید و سپس آن را به مصرف برسانید.در طی مدت کوتاهی به اثر معجزه آسای این دم کرده ی خوش رنگ و معطر پی می برید.

2. جوشانده میوه آن مشروط بر آنکه بیش از 10 دقیقه نجوشیده باشد به عنوان ضد اسکوربوت و به عنوان داروی رفع کمبود ویتامین C توصیه می شود و به کار می رود و برای آرامش اعصاب و رفع بیخوابی نیز استفاده می شود.

3.جوشانده 50 در 1000 آن که مدت زیادی جوشیده باشد بطوریکه مقدار آن به نصف حجم تقلیل یافته باشد به عنوان مدر و مقوی کلیه ها تجویز می شود.

4. از گرد میوه آن به مقدار 0.5-0.6 گرم به عنوان ضد اسکوربوت مصرف می شود.

5. برای معالجه ورم چرکی کلیه ها و معالجه نفریت و آلبومین در ادرار 50 گرم میوه تازه نسترن کوهی را به مدت 2 ساعت در 1 لیتر آب سرد خیس کنید بعد آن را روی آتش قرار دهید تا 3 دقیقه بجوشد و سپس آن را دم کرده , صاف و شیرین نمائید  و به تدریج بنوشید, این جوشانده حبس البول , نرمی استخوان و کمبود ویتامین های بدن را نیز برطرف می کند.

6. پنجاه گرم میوه آن را در 1 لیتر آب سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و 5 دقیقه بجوشد سپس آن را کنار بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد و آن را میل نمائید در درمان سنگ کلیه مفید است.

7.جوشانده این میوه بند آورنده خون(در ناراحتی لثه) بوده و درد دندان را کاهش می دهد.

8. تارهای درون میوه (قسمت کوزه ای شکل) به مقدار 0.30 گرم مخلوط در عسل جهت دفع کرم بکار می رود.

9. از میوه نسترن کوهی نوعی مارمالاد به روش زیر تهیه می شود:مقداری میوه آن را که پس از فرا رسیدن نخستین سرما چیده شده باشد انتخاب کرده, محتویات درون آن یعنی دانه و تارهای آن را به دقت خارج می سازند و آنها را به قطعاتی تقسیم کرده و هم وزن آن قند اضافه می کنند و به خوبی له می نمایند به طوریکه بصورت مخلوط یکنواخت درآید , با این ترتیب چون در مارمالاد حاصل مقدار ویتامینها بطور کامل باقی می ماند, اثر درمانی موثرتری پس از مصرف آن ظاهر می گردد.

 10. مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده و الک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.

11.  شربت نسترن:یک کیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یا شکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنید ودرجای گرمی بگذارید بماند.البته هرروزآن راتکان دهید بعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.

12.عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.از این شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.

مضرات نسترن





تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:48 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.
خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.
خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.
خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:47 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

 



تکثیر نسترن کوهی توسط بذر صورت می گیرد . پس از جمع آوری دانه های داخل میوه آنها را باید کشت کرد. دانه ها برای مدت نسبتا طولانی قوه نامیه (قدرت جوانه زنی) مناسبی دارند. دانه ها را در اواسط شهریور ماه اقدام به کشت در خزانه های مخصوص می کنند. پس از آبیاری مناسب، منظم و وجین علفهای هرز سطح خزانه ، در بهار سال آینده بذرها سبز می شود و در پاییز به زمین اصلی منتقل می کنند.به علت پر رشد بودن سریع فاصله ردیفها پر می شود.

کاربرد:


بلوارها ، حاشیه جاده ها و در داخل پارکها (قسمتی که بافت خاک مناسب کشت گیاهان دیگر را ندارد)

برداشت محصول:
هنگامی که رنگ آن قرمز براق شد. چنانچه میوه با سرما مواجه شود یا مدت بیشتری روی گیاه بماند قسمت گوشتی میوه نرم و خمیری می شود و فاقد ویتامین C و ارزش دارویی می شود. برداشت میوه نارس نیز مطلوب نیست زیرا ویتامین آن کم است.

برای خشک کردن میوه از خشک کنهای الکتریکی استفاده کرد و در دمای مناسب برای خشک کردن 80 تا 90 درجه سانتیگراد است و رطوبت مجاز در میوه های خشک شده 12% است مقدار میوه 8 تا 10 تن در در هکتار است

چای میوه گل نسترن:

مواد: میوه گل نسترن(15عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

نام آذری: قیزیل گول*  نام کردی : شیلان یا دلیق ـ گوله باخی*  درزبان تالشی : سکرت ، sekert

نام فارسی : نسترن کوهی ـ گل سرخ وحشی ـ گل سرخ بری ـ گل محمدی ـ گل باغی

نام عربی : ورد السیاج – وردبری - وردالصینی

 همانطور که از نام های این گل پیداست بیشتر در میان باغ ها و بوته زار ها به صورت خود رو می روید .عموماً گیاهانی به صورت درختچه های کوچک به ارتفاع 2 تا 3 متر اند که به تفاوت در حاشیه جنگلها، بیشه ها، گودال ها و اماکن نظیر آن یافت می شوند. برگ های آنها منقسم به 5 تا 7 برگچه بی کرک یا کرکدار و منتهی به استیپولهائی است که در برگهای شاخه های فوقانی ، فاقد ناحیه آزاد ولی در برگهای تحتانی ، دارای دو قسمت آزاد به حالت نسبتاً قائم است. گلهای آنها به رنگهای مختلف گلی، سفید، مایل به گلی یا سفید و دارای حالت منفرد و یا مجتمع به صورت گل آذین دیهیم است کاسبرگ ها و گلبرگ های این گیاهان مانند انواع دیگر گل سرخ ، در بالای برجستگی کوزه ایی شکلی دیده می شود که درون آن برچه های متعدد جای دارند. پس از انجام عمل لقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ایی شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ایی شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه اند.

از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه نسترن کوهی سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در بسیاری از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند .مواد موثره ی این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ی ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی نسترن کوهی جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. نسترن کوهی پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

میوه نسترن کوهی  گرد یا تخم مرغی کوزه ایی شکل , کشیده , صاف با رنگ قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) که سینورودون نام دارد و دانه ها در داخل آن قرار دارد. پس از انجام عمللقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ای شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ای شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه هستند.

                                             قسمت های مورد استفاده

میوه تازه یا خشک شده, برگ و گل نسترن کوهی

                                    ترکیبات شیمیایی و اسانسهای گیاه

جدار گوشت دار این گیاه به عبارت دیگر قسمت گوشت دار جدار سینورودون دارای اسید سیتریک, اسید مالیک , اسید اسکوربیک به مقادیر 0.5-1.7 درصد , تانن ها, 30 درصد قند و موسیلاژ که برای از بین بردن سستی بدن و افزایش مقاومت بدن ( به خصوص در آنفلونزا) مصرف می شود و همچنین دارای کاروتن , مجموعه ویتامین های B و مقدار زیادی ویتامین C می باشد. دانه نسترن کوهی دارای ماده ایی با اثر سمی و 8-10 درصد روغن است.

میزان ویتامین C نسترن کوهی متفاوت و بسته به شرایط اقلیمی محل رویش بین 0.3-1.5 درصد است.میوه همچنین حاوی فلاونوئید, اسانس, پکتین می باشد.

همچنین از نسترن کوهی داروهایی با نامهای ویروما و دیویروما تهیه و به بازار عرضه می شود.

 خواص درمانی  فواید گل محمدی   خواص نسترن کوهی

گل نسترن کوهی ازنظرطب قدیم ایران گرم و خشک است.قسمت گوشتدار و کوزه ایی شکل به علت دارا بودن تانن - ویتامینC و موارد مختلف دیگر  اثر ضد اسکوربوت ,قابض و مدر دارد. از این جهت در رفع حالات اسهالی ,اختلاط خونی - انقباض غیر ارادی ماهیچه های معده , بیماری های ناشی از التهاب و ورم کلیه ها, دردهایی که به علت پیدایش سنگ کلیه عارض می شود به کار می رود.

1) نسترن کوهی سرشارازویتامین Cمی باشد.در100گرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجود دارد درحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدار ویتامین Cگل نسترن 120برابرپرتقال و 3 برابر لیموترش است.

2) درمان کننده حبس البول است.

3) بوی بد بدن را دفع می کند.آنهائی که عرق زیاد می کنند و بوی بد می گیرند باید تن خود را بعداز حمام کردن بادم کرده گل و برگ نسترن آبکشی نمایند.

4) آرام کننده اعصاب است.

5) اسهال را برطرف می کند, مخصوصاً در مسلولین. دم کرده آن را حتی می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.

6) خونریزی از سینه رابند می آورد.

7) سنگ و ورم کلیه را رفع می کند.

8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاً کرم اسکاریس را ،و در این موردباید0.5گرم آن را مخلوط کرده و با عسل خورد.

9) اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده نسترن کوهی استفاده کنید.

10) بی خوابی را برطرف می کند.

11) انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.

12) سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می شود.

13) در رفع غم و غصه مؤثر است.

14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده نسترن کوهی بنوشید.

15) معده را تقویت می کند.

16) مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا می برد.

17) برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ نسترن کوهی درست کرده و روی قسمت شکستگی یا متورم قرار دهید.

18)چون گل نسترن کوهی شیرین است حشرات را به خود جذب می کند, مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه دراثر نیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتار و به رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجود می آورد که به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاً برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده و مانع عرق کردن می شود؛و همچنین مقدارآلبومین در ادرار را کم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.

19)مواد موثره نسترن کوهی سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد.

بر اثر مدر بودن نیز می توان از آن در موارد مختلف بدون اینکه عمل تحریک کننده بر روی مجاری ادرار داشته باشد, استفاده بعمل آورد.

جوشانده میوه مشروط بر آنکه 10 دقیقه بیشتر طول نکشد , به علت داشتن مقدار کافی ویتامین C در رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین C در بدن , اثر بسیار مفید ظاهر می کند.

تارهای داخل میوه( سینورودون) اگر بر روی پوست بدن کشیده شود ایجاد خارش شدید می کند. بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف تارهای مذکور به علت اثر تحریک کنندگی که دارد, چون باعث دفع کرم می شود از این جهت می توان از آن برای دفع آسکاریس ها در اطفال استفاده نمود.

دم کرده برگ و گل نسترن کوهی جهت شستشوی زخمها و اولسرها , سوختگی ها و در درمان آنها بکار می رود.گلبرگها کمی قابض بوده و از این رو آن را به عنوان قابض و رنگ کننده و جهت تهیه اسانس گل سرخ و گلاب به کار می رود.

میوه نسترن کوهی همچنین مقاومت بدن را دربرابر بیماریها و اپیدمی ها بالا می برد.میوه ها در عین حال فعالیت آنزیمی را تقویت نموده , تولید گلبولهای قرمز را تحریک کرده , برای درمان نقاهت مفید و با احساس سرما و لرز به خوبی مبارزه می کند.

جزایری چنین می نویسد: میوه نسترن دارای جوهر لیمو, ترشی سیب, قند انگور و جوهر مازو است و یک رزین و یک پکتین است.به علت داشتن مقدار زیاد ویتامین C مانند لیمو, کلم, گوجه فرنگی و تره دارای ارزش غذایی زیادی است.فقدان ویتامین C از فعالیت نسوج می کاهد و سبب عدم مقاومت در مقابل امراض عفونی می گردد و بدن انسان را سرد می نماید و انسان همیشه احساس خستگی می نماید.میوه نسترن , فعالیت ما را بیشتر می کند و قدرت مقاومت بدن را در مقابل امراض زیاد می کند و در مواقع قولنج, نفریت و سنگهای مثانه و تمام ناراحتی های مجاری ادرار آن را تجویز می کنند.

                                    نحوه و میزان مصرف نسترن کوهی

1.دم کرده: دم کرده 50 در 1000 میوه این گیاه به عنوان قابض و آرام کننده تجویز می شود. دم کرده گل نسترن نوشابه بسیار معطر و خوشمزه ایی است که در اکثر کلینیک های اروپایی مورد استفاده قرار می گیرند.

در میان مردم دنیا سوئیسی ها بیش از همه به این نوشیدنی سرشار از ویتامین C  اهمیت می دهند. برای فراهم کردن این نوشیدنی مسکن اعصاب کافی است چند دانه میوه گل نسترن کوهی را برای چند دقیقه دم کنید و سپس آن را به مصرف برسانید.در طی مدت کوتاهی به اثر معجزه آسای این دم کرده ی خوش رنگ و معطر پی می برید.

2. جوشانده میوه آن مشروط بر آنکه بیش از 10 دقیقه نجوشیده باشد به عنوان ضد اسکوربوت و به عنوان داروی رفع کمبود ویتامین C توصیه می شود و به کار می رود و برای آرامش اعصاب و رفع بیخوابی نیز استفاده می شود.

3.جوشانده 50 در 1000 آن که مدت زیادی جوشیده باشد بطوریکه مقدار آن به نصف حجم تقلیل یافته باشد به عنوان مدر و مقوی کلیه ها تجویز می شود.

4. از گرد میوه آن به مقدار 0.5-0.6 گرم به عنوان ضد اسکوربوت مصرف می شود.

5. برای معالجه ورم چرکی کلیه ها و معالجه نفریت و آلبومین در ادرار 50 گرم میوه تازه نسترن کوهی را به مدت 2 ساعت در 1 لیتر آب سرد خیس کنید بعد آن را روی آتش قرار دهید تا 3 دقیقه بجوشد و سپس آن را دم کرده , صاف و شیرین نمائید  و به تدریج بنوشید, این جوشانده حبس البول , نرمی استخوان و کمبود ویتامین های بدن را نیز برطرف می کند.

6. پنجاه گرم میوه آن را در 1 لیتر آب سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و 5 دقیقه بجوشد سپس آن را کنار بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد و آن را میل نمائید در درمان سنگ کلیه مفید است.

7.جوشانده این میوه بند آورنده خون(در ناراحتی لثه) بوده و درد دندان را کاهش می دهد.

8. تارهای درون میوه (قسمت کوزه ای شکل) به مقدار 0.30 گرم مخلوط در عسل جهت دفع کرم بکار می رود.

9. از میوه نسترن کوهی نوعی مارمالاد به روش زیر تهیه می شود:مقداری میوه آن را که پس از فرا رسیدن نخستین سرما چیده شده باشد انتخاب کرده, محتویات درون آن یعنی دانه و تارهای آن را به دقت خارج می سازند و آنها را به قطعاتی تقسیم کرده و هم وزن آن قند اضافه می کنند و به خوبی له می نمایند به طوریکه بصورت مخلوط یکنواخت درآید , با این ترتیب چون در مارمالاد حاصل مقدار ویتامینها بطور کامل باقی می ماند, اثر درمانی موثرتری پس از مصرف آن ظاهر می گردد.

 10. مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده و الک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.

11.  شربت نسترن:یک کیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یا شکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنید ودرجای گرمی بگذارید بماند.البته هرروزآن راتکان دهید بعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.

12.عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.از این شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.

مضرات نسترن

نستــــرن کــوهی: (گیاه دارویی)




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:46 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

نستــــرن کــوهی: (گیاه دارویی)

خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.

تکثیر گیاه:


تکثیر نسترن کوهی توسط بذر صورت می گیرد . پس از جمع آوری دانه های داخل میوه آنها را باید کشت کرد. دانه ها برای مدت نسبتا طولانی قوه نامیه (قدرت جوانه زنی) مناسبی دارند. دانه ها را در اواسط شهریور ماه اقدام به کشت در خزانه های مخصوص می کنند. پس از آبیاری مناسب، منظم و وجین علفهای هرز سطح خزانه ، در بهار سال آینده بذرها سبز می شود و در پاییز به زمین اصلی منتقل می کنند.به علت پر رشد بودن سریع فاصله ردیفها پر می شود.

کاربرد:


بلوارها ، حاشیه جاده ها و در داخل پارکها (قسمتی که بافت خاک مناسب کشت گیاهان دیگر را ندارد)

برداشت محصول:
هنگامی که رنگ آن قرمز براق شد. چنانچه میوه با سرما مواجه شود یا مدت بیشتری روی گیاه بماند قسمت گوشتی میوه نرم و خمیری می شود و فاقد ویتامین C و ارزش دارویی می شود. برداشت میوه نارس نیز مطلوب نیست زیرا ویتامین آن کم است.

برای خشک کردن میوه از خشک کنهای الکتریکی استفاده کرد و در دمای مناسب برای خشک کردن 80 تا 90 درجه سانتیگراد است و رطوبت مجاز در میوه های خشک شده 12% است مقدار میوه 8 تا 10 تن در در هکتار است

چای میوه گل نسترن:

مواد: میوه گل نسترن(15عدد)، آب سرد( 2لیوان)، مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و خشک، پایین آورنده فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد کلیه، شستشو دهنده کلیه، سرشار از ویتامین ث، ضد سرماخوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

نام آذری: قیزیل گول*  نام کردی : شیلان یا دلیق ـ گوله باخی*  درزبان تالشی : سکرت ، sekert

نام فارسی : نسترن کوهی ـ گل سرخ وحشی ـ گل سرخ بری ـ گل محمدی ـ گل باغی

نام عربی : ورد السیاج – وردبری - وردالصینی

 همانطور که از نام های این گل پیداست بیشتر در میان باغ ها و بوته زار ها به صورت خود رو می روید .عموماً گیاهانی به صورت درختچه های کوچک به ارتفاع 2 تا 3 متر اند که به تفاوت در حاشیه جنگلها، بیشه ها، گودال ها و اماکن نظیر آن یافت می شوند. برگ های آنها منقسم به 5 تا 7 برگچه بی کرک یا کرکدار و منتهی به استیپولهائی است که در برگهای شاخه های فوقانی ، فاقد ناحیه آزاد ولی در برگهای تحتانی ، دارای دو قسمت آزاد به حالت نسبتاً قائم است. گلهای آنها به رنگهای مختلف گلی، سفید، مایل به گلی یا سفید و دارای حالت منفرد و یا مجتمع به صورت گل آذین دیهیم است کاسبرگ ها و گلبرگ های این گیاهان مانند انواع دیگر گل سرخ ، در بالای برجستگی کوزه ایی شکلی دیده می شود که درون آن برچه های متعدد جای دارند. پس از انجام عمل لقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ایی شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ایی شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه اند.

از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه نسترن کوهی سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در بسیاری از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند .مواد موثره ی این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ی ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی نسترن کوهی جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. نسترن کوهی پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

میوه نسترن کوهی  گرد یا تخم مرغی کوزه ایی شکل , کشیده , صاف با رنگ قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) که سینورودون نام دارد و دانه ها در داخل آن قرار دارد. پس از انجام عمللقاح در گل، جدار برجستگی کوزه ای شکل ضخیم و قرمز رنگ شده ، مواد مختلف ذخیره می نماید و Cynorrhodon نامیده می شود. (نام Cynorrhodon به تفاوت به نهنج فرو رفته و کوزه ایی شکل اطلاق می گردد). جدار داخلی قسمت کوزه ای شکل، دارای الیاف باریک، نازک و ابریشمی است و در آن فندقه های متعدد بیضوی زاویه دار و بسیار سخت جای دارد که میوه حقیقی گیاه هستند.

                                             قسمت های مورد استفاده

میوه تازه یا خشک شده, برگ و گل نسترن کوهی

                                    ترکیبات شیمیایی و اسانسهای گیاه

جدار گوشت دار این گیاه به عبارت دیگر قسمت گوشت دار جدار سینورودون دارای اسید سیتریک, اسید مالیک , اسید اسکوربیک به مقادیر 0.5-1.7 درصد , تانن ها, 30 درصد قند و موسیلاژ که برای از بین بردن سستی بدن و افزایش مقاومت بدن ( به خصوص در آنفلونزا) مصرف می شود و همچنین دارای کاروتن , مجموعه ویتامین های B و مقدار زیادی ویتامین C می باشد. دانه نسترن کوهی دارای ماده ایی با اثر سمی و 8-10 درصد روغن است.

میزان ویتامین C نسترن کوهی متفاوت و بسته به شرایط اقلیمی محل رویش بین 0.3-1.5 درصد است.میوه همچنین حاوی فلاونوئید, اسانس, پکتین می باشد.

همچنین از نسترن کوهی داروهایی با نامهای ویروما و دیویروما تهیه و به بازار عرضه می شود.

 خواص درمانی  فواید گل محمدی   خواص نسترن کوهی

گل نسترن کوهی ازنظرطب قدیم ایران گرم و خشک است.قسمت گوشتدار و کوزه ایی شکل به علت دارا بودن تانن - ویتامینC و موارد مختلف دیگر  اثر ضد اسکوربوت ,قابض و مدر دارد. از این جهت در رفع حالات اسهالی ,اختلاط خونی - انقباض غیر ارادی ماهیچه های معده , بیماری های ناشی از التهاب و ورم کلیه ها, دردهایی که به علت پیدایش سنگ کلیه عارض می شود به کار می رود.

1) نسترن کوهی سرشارازویتامین Cمی باشد.در100گرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجود دارد درحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدار ویتامین Cگل نسترن 120برابرپرتقال و 3 برابر لیموترش است.

2) درمان کننده حبس البول است.

3) بوی بد بدن را دفع می کند.آنهائی که عرق زیاد می کنند و بوی بد می گیرند باید تن خود را بعداز حمام کردن بادم کرده گل و برگ نسترن آبکشی نمایند.

4) آرام کننده اعصاب است.

5) اسهال را برطرف می کند, مخصوصاً در مسلولین. دم کرده آن را حتی می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.

6) خونریزی از سینه رابند می آورد.

7) سنگ و ورم کلیه را رفع می کند.

8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاً کرم اسکاریس را ،و در این موردباید0.5گرم آن را مخلوط کرده و با عسل خورد.

9) اگر در ادرار آلبومین وجود داشته باشد برای برطرف کردن آن از دم کرده نسترن کوهی استفاده کنید.

10) بی خوابی را برطرف می کند.

11) انقباض ماهیچه های معده را برطرف می کند.

12) سرعت جریان خون را در پوست زیاد کرده و باعث لطافت پوست می شود.

13) در رفع غم و غصه مؤثر است.

14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده نسترن کوهی بنوشید.

15) معده را تقویت می کند.

16) مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا می برد.

17) برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد ضمادی از برگ نسترن کوهی درست کرده و روی قسمت شکستگی یا متورم قرار دهید.

18)چون گل نسترن کوهی شیرین است حشرات را به خود جذب می کند, مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه دراثر نیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتار و به رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجود می آورد که به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاً برای بیماران مسلول تقویت کننده بوده و مانع عرق کردن می شود؛و همچنین مقدارآلبومین در ادرار را کم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.

19)مواد موثره نسترن کوهی سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد.

بر اثر مدر بودن نیز می توان از آن در موارد مختلف بدون اینکه عمل تحریک کننده بر روی مجاری ادرار داشته باشد, استفاده بعمل آورد.

جوشانده میوه مشروط بر آنکه 10 دقیقه بیشتر طول نکشد , به علت داشتن مقدار کافی ویتامین C در رفع عوارض ناشی از کمبود ویتامین C در بدن , اثر بسیار مفید ظاهر می کند.

تارهای داخل میوه( سینورودون) اگر بر روی پوست بدن کشیده شود ایجاد خارش شدید می کند. بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف تارهای مذکور به علت اثر تحریک کنندگی که دارد, چون باعث دفع کرم می شود از این جهت می توان از آن برای دفع آسکاریس ها در اطفال استفاده نمود.

دم کرده برگ و گل نسترن کوهی جهت شستشوی زخمها و اولسرها , سوختگی ها و در درمان آنها بکار می رود.گلبرگها کمی قابض بوده و از این رو آن را به عنوان قابض و رنگ کننده و جهت تهیه اسانس گل سرخ و گلاب به کار می رود.

میوه نسترن کوهی همچنین مقاومت بدن را دربرابر بیماریها و اپیدمی ها بالا می برد.میوه ها در عین حال فعالیت آنزیمی را تقویت نموده , تولید گلبولهای قرمز را تحریک کرده , برای درمان نقاهت مفید و با احساس سرما و لرز به خوبی مبارزه می کند.

جزایری چنین می نویسد: میوه نسترن دارای جوهر لیمو, ترشی سیب, قند انگور و جوهر مازو است و یک رزین و یک پکتین است.به علت داشتن مقدار زیاد ویتامین C مانند لیمو, کلم, گوجه فرنگی و تره دارای ارزش غذایی زیادی است.فقدان ویتامین C از فعالیت نسوج می کاهد و سبب عدم مقاومت در مقابل امراض عفونی می گردد و بدن انسان را سرد می نماید و انسان همیشه احساس خستگی می نماید.میوه نسترن , فعالیت ما را بیشتر می کند و قدرت مقاومت بدن را در مقابل امراض زیاد می کند و در مواقع قولنج, نفریت و سنگهای مثانه و تمام ناراحتی های مجاری ادرار آن را تجویز می کنند.

                                    نحوه و میزان مصرف نسترن کوهی

1.دم کرده: دم کرده 50 در 1000 میوه این گیاه به عنوان قابض و آرام کننده تجویز می شود. دم کرده گل نسترن نوشابه بسیار معطر و خوشمزه ایی است که در اکثر کلینیک های اروپایی مورد استفاده قرار می گیرند.

در میان مردم دنیا سوئیسی ها بیش از همه به این نوشیدنی سرشار از ویتامین C  اهمیت می دهند. برای فراهم کردن این نوشیدنی مسکن اعصاب کافی است چند دانه میوه گل نسترن کوهی را برای چند دقیقه دم کنید و سپس آن را به مصرف برسانید.در طی مدت کوتاهی به اثر معجزه آسای این دم کرده ی خوش رنگ و معطر پی می برید.

2. جوشانده میوه آن مشروط بر آنکه بیش از 10 دقیقه نجوشیده باشد به عنوان ضد اسکوربوت و به عنوان داروی رفع کمبود ویتامین C توصیه می شود و به کار می رود و برای آرامش اعصاب و رفع بیخوابی نیز استفاده می شود.

3.جوشانده 50 در 1000 آن که مدت زیادی جوشیده باشد بطوریکه مقدار آن به نصف حجم تقلیل یافته باشد به عنوان مدر و مقوی کلیه ها تجویز می شود.

4. از گرد میوه آن به مقدار 0.5-0.6 گرم به عنوان ضد اسکوربوت مصرف می شود.

5. برای معالجه ورم چرکی کلیه ها و معالجه نفریت و آلبومین در ادرار 50 گرم میوه تازه نسترن کوهی را به مدت 2 ساعت در 1 لیتر آب سرد خیس کنید بعد آن را روی آتش قرار دهید تا 3 دقیقه بجوشد و سپس آن را دم کرده , صاف و شیرین نمائید  و به تدریج بنوشید, این جوشانده حبس البول , نرمی استخوان و کمبود ویتامین های بدن را نیز برطرف می کند.

6. پنجاه گرم میوه آن را در 1 لیتر آب سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و 5 دقیقه بجوشد سپس آن را کنار بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد و آن را میل نمائید در درمان سنگ کلیه مفید است.

7.جوشانده این میوه بند آورنده خون(در ناراحتی لثه) بوده و درد دندان را کاهش می دهد.

8. تارهای درون میوه (قسمت کوزه ای شکل) به مقدار 0.30 گرم مخلوط در عسل جهت دفع کرم بکار می رود.

9. از میوه نسترن کوهی نوعی مارمالاد به روش زیر تهیه می شود:مقداری میوه آن را که پس از فرا رسیدن نخستین سرما چیده شده باشد انتخاب کرده, محتویات درون آن یعنی دانه و تارهای آن را به دقت خارج می سازند و آنها را به قطعاتی تقسیم کرده و هم وزن آن قند اضافه می کنند و به خوبی له می نمایند به طوریکه بصورت مخلوط یکنواخت درآید , با این ترتیب چون در مارمالاد حاصل مقدار ویتامینها بطور کامل باقی می ماند, اثر درمانی موثرتری پس از مصرف آن ظاهر می گردد.

 10. مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده و الک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.

11.  شربت نسترن:یک کیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یا شکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنید ودرجای گرمی بگذارید بماند.البته هرروزآن راتکان دهید بعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.

12.عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.از این شربت می توانید چند لیوان در روز بنوشید.

مضرات نسترن

نستــــرن کــوهی: (گیاه دارویی)

خواص دارویی:

نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوه های این گیاه برای درمان بعضی از بیماریها استفاده می کنند. از میوه نسترن کوهی میوه بدون دانه و حتی از دانه آن به عنوان دارو یاد شده است.میوه این گیاه سرشار از ویتامین C است و سایر ویتامینها را نیز دارا می باشد و برای جبران کمبود ویتامینهای بدن استفاده می شود.

در برخی از کشورها از میوه های نسترن کوهی مربا یا مارمالاد تهیه می کنند مواد موثره این گیاه سبب کاهش اسید اوریک و معالجه ناراحتیهای ناشی از نقرس می گردد. از این مواد همچنین برای مداوای تورم کلیه و مجاری ادراری استفاده می شود. روغن دانه های نسترن کوهی در صنایع بهداشتی و آرایشی مورد استفاده فراوانی دارد. صرف نظر از خصوصیات دارویی این گیاه جنبه های زینتی آن در فضای سبز (بخصوص در مناطقی که از نظر شرایط آب و هوایی و خاکی از وضعیت خوبی برخوردار نیستند) در خور توجه بوده و حتی در اغلب اوقات به عنوان پایه برای رزهای زینتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه پراکنش زیادی در کشور دارد و حتی در بعضی نقاط به عنوان علف هرز در مزارع رشد می کند.

مشخصات گیاه:

نسترن کوهی گیاهی گیاهی درختچه ای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخره ای و حتی در بوته زارها می روید. ارتفاع آن 3 – 0.5 متر است. ساقه آن مستقیم و استوانه ای شکل است و و انشعابات متعددی دارد که گیاه را پرپشت و استوانه ای شکل می سازد، ساقه ها پوشیده از تیغ بوده و برگها مرکب شانه ای و دندانه دار است.تعداد برگچه ها فرد و بین 7 تا 11 عدد است. گلها معطر، گلبرگها سفید یا صورتی (گلدهی اردیبهشت تا خرداد)، میوه قرمز روشن (در مرحله رسیدگی کامل به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای) و سرشار از ویتامین C (0.3تا 1.5%) می باشد.

نیازهای اکولوژیکی:

این گیاه در سایه آفتاب می روید و خشکی را به خوبی تحمل می کند. مناسب ترین خاکها برای کشت نسترن کوهی خاکهای با بافت متوسط و سنگین حاوی مقادیر متوسط مواد و عناصر غذایی است ولی در مجموع گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد است و در مناطقی که دارای محدودیت آب یا خاکهای غیر حاصلخیزی است نیز به خوبی رشد و نمو می کند.




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:45 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.

خواص گل نسترن

 

 

گل نسترن طبیعت گرم وخشک دارد

 گل نسترن: dog rose
? نام علمی : rosa canina
نسترن که درکتابهای قدیمی به نام نسرین،نسترن ونستر نیز نامیده شده است درختچهای کوچکی است که درحاشیه جنگل ها،چاههاوگودال های آب می رویدوارتفاع آن به حدود سه مترمی رسد.
برگهای آن دارای 7-5برگچه به رنگ سبز سیر است.گل نسترن مانندگل  سرخ بوده وبه رنگهای سفید،صورتی وسرخ می باشدکه به حالت منفردویامجتمع ظاهرمی شود.
میوه آنبیضی شکل وبه رنگ قرمزتیره یاروشن است که به نام سای نورودون Cynorhodonخوانده می شود.جدار داخلی میوه دارای الیاف باریک وابریشمی است که درآن فندقه های سختی جادارد.پس ازخشک شدن دارای طعمی قابض وکمی شیرین بابوئی ضعیف می باشد.
? ترکیبات شیمیای:
قسمت گوشتدار سای نورودون دارای مقدارزیادی ویتامین C،اسید سیتریک،اسیدمالیک،قندوتانن است.
دانه های آن دارای حدود 10%روغن بوده که به رنگ زردکمرنگ متمایل به قرمزودارای بوئی مطبوع می باشد.البته دانه ها سمی است.
? خواص  داروئی:
1) دم کرده:50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبه مدت 10دقیقه دم کرده وسپس آن راصاف کنید.
2) جوشاندهمقدار50گرم سای نورودون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی برای مدت 10دقیقه بجوشدسپس آن راصاف کنید.این جوشانده به عنوان ضد بیماری اسکوربوت(کمبودویتامین C)به کارمی رود.
3)جوشانده غلیظ:مقدار50گرم سای نوردون رادریک لیترآب جوش ریخته وبگذاریدبه آرامی بجوشدتاحجم آن نیم لیتر شودسپس آن راصاف کنید.این جوشانده بسیار ادرارآوربوده وبرای برطرف کردن حبس البول بکار می رود.
4)گرد سای نورودون:مقدار مصرف این گرد5/0تا1گرم می باشدوبه عنوان ضدبیماری اسکوربوت مصرف می شود.
5)مربای سای نورودون:ابتداباید سای نورودون را به خوبی تمیز کرده،پوست،الیاف داخلی ودانه هارااز آن خارج کنیدودرداخل ظرفی که سرکه داردبریزید وبهم بزنیدتا نرم شودسپس آن راکوبیده وباالک کنید،وقسمت صاف شده رابا5/1برابروزنش قندیاشکرمخلوط کرده وبپزیدتابه صورت خمیر یکنواختی درآید.
6)شربت نسترن:یک گیلوگرم سای نورودون رابا250گرم نبات کوبیده یاشکرمخلوط کرده و5/1لیترنیزعرق نعناع به آن اضافه کنیدودرجای گرمی بگذاریدبماند.البته هرروزآن راتکان دهیدبعدازدوهفته آن راصاف کنید.مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار درروز است.
7)عرق نسترن:یک چهارم لیوان ازعرق نسترن راعرق نسترن رابایک لیوان آب مخلوط کرده،سپس آن راشیرین کنید.ازاین شربت می توانیدچندلیوان درروز بنوشید
? خواص طبی:
گل نسترن ازنظرطب قدیم ایران گرم وخشک است:
1) سرشارازویتامین Cمی باشد.درصدگرم آن 600میلی گرم (6گرم)ویتامین Cوجوددارددرحالی که 100گرم پرتقال فقط دارای 50میلی گرم ویتامین Cاست بنابراین مقدارویتامین Cگل نسترن120برابرپرتقال است.
2) درمان کننده حبس البول است.
3) بوی بد بدن رادفع می کند.آنهائی که عرق زیادمی کنندوبوی بد می گیرندبایدتن خودرابعدازحمام کردن بادم کرده گل وبرگ نسترن آبکشی کنند.
4) آرام کننده اعصاب است.
5) اسهال رابرطرف می کند.دم کرده آن را  می توان به کودکان برای رفع اسهال داد.
6) خونریزی سینه رابندمی آورد.
7) سنگ وورم کلیه رارفع می کند.
8) الیاف داخلی سای نورودون ضدانگل است مخصوصاًکرم اسکاریس راودراین موردباید5/0گرم آن رامخلوط باعسل خورد.
9) اگردرادرارآلبومین وجود داشته باشدبرای برطرف کردن آن ازدم کرده این گیاه استفاده کنید.
10) بی خوابی رابرطرف می کند.
11) انقباض ماهیچه های معده رابرطرف می کند.
12) سرعت جریان خون رادرپوست زیادکرده وباعث لطافت پوست می شود.
13) دررفع غم وغصه مؤثراست.
14) برای رفع طپش قلب ازدم کرده آن بنوشید.
15) معده راتقویت می کند.
16) مصونیت بدن رادر مقابل بیماریها بالا می برد.
17) برای ترمیم شکستگی استخوان ورفع ورم مقعدضمادی ازبرگ این گیاه درست کرده وروی قسمت شکستگی یاتورم قرار دهید.
18) چون گل نسترن شیرین است حشرات رابهخودجذب می کندمخصوصاًحشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynipsکه درنیش زدن،برجستگی های کوچکی پوشیده ازتاروبه رنگ سبز مایل به قرمز درآن به وجودمی آوردکه به نام (به دگار)Bedegarمعروف است که خواص طبی مهمی دارد.مخصوصاًبرای بیماران مسلول تقویت کننده بوده ومانع عرق کردن می شود؛وهمچنین مقدارآلبومین درادرار راکم می کند.(به دگار)اثر آرام کننده اعصاب نیز دارد.
? مضرات نسترن:
نسترن به هیچ وجه خطری ندارد وهمه می توانندازآن استفاده کنندولی همانطورکه گفته شددانه های آن سمی است ونبایدمصرف شود.




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:41 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر
شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.

شاه اسپرم


نام علمی : Tanacetum balsamita

یکی از گیاهان دارویی خوشبو است که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند.

 

عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه و همچنین برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار به کار می‌رود.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/balsamblad-Tanacetum-balsamita.jpg

 

اثرات دادویی:

تقویت معده - بادشکن - ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش - رفع دل درد - رفع کننده بوی بد سیر و پیاز - رفع سردرد های یک طرفه و عصبی - رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار

طریقه مصرف :

عرقیجات آن تهیه و  به صورت شربت و یا عرق آن قبل از هر وعده غذایی یک استکان میل شود

معمولا اکثر افراد آن را به چایی دم کرده شده به صورت عرق اضافه می کنند و یا برگهای آن را  (یک یا دو برگ) به چای دم کشیده اضافه می کنند بیشتر از آن چایی را تلخ خواهد کرد.




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:37 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

.عرق گیاه شاه اسپرم
تقویت معده ، بادشکن ، ضد عفونی دهان ئ دستگاه گوارش، رفع دل درد،بوی بد سیر وپیاز را از بین میبرد،رفع سر درد های یک طرفه و عصبی،ضد سرفه، رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار.
قبل از هر غذا یک استکان یا به صورت شربت میل کنید.
****************************************
2.عرق بادرنجبویه
خواب آور و آرام بخش اعصاب،ضد افسردگی،درمان سرگیجه،تپش قلب،تقویت دستگاه گوارش و معده،رفع قاعدگی دردناک و دل به هم خوردگی و ویار بانوان باردار،موثر در افزایش هوش و درمان کم هوشی، مفید برای درد شکم و ناراحتی روده.
قبل از هر غذا یک استکان یا بصورت شربت میل کنید.
***************************************
3.عرق بهار نارنج
تقویت قلب و اعصاب،آرام بخش،ضد تشنج،درمان بی خوابی عصبی،رفع افسردگی و اختلالات عصبی،درمان مراقب ارسال خود باشیدکه،اشتها آور،نیرو دهنده.
قبل از هر غذا یک استکان یا به صورت شربت میل کنید
***************************************
4.عرق بومادران
مفید برای بیماران قلبی و عروقی و جلو گیری از سکته قلبی و مقوی قلب،کاهنده فشار خون،رفع درد بواسیر،کلیه و مثانه،جلوگیری از ریزش مو و طاسی و زگیل،رفع ناراحتی عصبی،سر دردع میگرن،تشنج و صرع،ضد اسپاسم و التهاب،مؤثر در رفع بی اشتهایی،اختلالات معده،اسهال نفخ،قاعدگی دردناک و دیر رس،سرفه.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
5.عرق بید مشک
تقویت قلب و اعصاب،رفع گرفتگی و خفقان قلب،ملین ، تقویت عمومی بدن،مصرف بیدمشک در جوانی مانع فشار خون در دوران پیری میشود.
قبل از هر غذا یک استکان و یا بصورت شربت میل کنید.
************************************
6.عرق پونه
ضد نفخ،مفید برای سیاه سرفه و آسم،رفع سرما خوردگی و دردهای رماتیسمی،نقرس،اشتها آورعرفع سوء هاضمه، مؤثر در تنظیم ضربان قلب،رفع اسهال  و ناهنجاری گوارشی و کبدی،بر طرف کننده بوی بد دهان،ضد میکروب و کرم کش.
بعد از هر غذا نصف استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
7.عرق خارشتر
افزایش اشتها،مدر ،تصفیه کننده خون و کبد،دفع کننده سنگ کلیه و مثانه، ضد تب و لرز، جلوگیری از پروستات و بواسیر، رفع تپش قلب،تسکین میگرن، یرقان و التیام زخمها.
سه فنجان در روز بعد از هر غذا اما برای افزایش اشتها قبل از غذا مصرف کنید.
************************************
8.عرق رازیانه
زیاد نمودن شیر مادران و مناسب برای مادر شیرده که نوزادان آنها دچار نفخ میشوند،درمان قاعدگی دردناک،ورم پستان،سخت زایی،اشتها آور،معالج سیاه سرفه،آسم،درد معده،سوء هاضمه،قولنج ،معرق و ضد درد و آماس،محرک ملایم اعمال روده ای ، مفید در درمان دیابت،در رفع اختلالالت عصبی و کلیوی نیز توصیه میشود.
بعد از هر غذا یک فنجان سه بار در روز میل کنید.
***********************************
9.عرق رزماری(اکلیل کوهی)
درمان سرما خوردگی و سرگیجه،رافع تپش قلب،تشنج،دردهای رماتیسمی،رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی عضلات دست و پا،آرامبخش اعصاب(خصوصا در دوران یائسگی)، تقویت عمومی بدن،مدر،مسهل صفرا.
قبل از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
برای زنان باردار توصیه نمیشود.
*********************************
10.عرق ریحان
رفع سر درد ،ضد میگرن ،تحریک کننده اشتها، رافع تشنج، قولنج اسهال و ترشی معده ،تحریکات چشم و گل موژه، مسکن اعصاب و خواب آور،برای برطرف کردن ناراحتی های معده،دستگاه گوارش و کلیوی توصیه میشود ، ضد انگل،سرفه ، سیاه سرفه و ورم مجاری ادرار.
بعد از هر غذا یک فنجان سه بار در روز میل کنید.
**********************************
11.عرق زنیان
ضد عفونی کننده،ضد کرم،مفید برای ناراحتی گلو و سرفه،نیرو بخش،ضد تهوع،مناسب برای بیماران کبدی،ضد اسهال،مدر،بادشکن.
بعد از هر غذا یک فنجان سه بار در روز میل کنید.
**********************************
12.عرق زیره سبز
ضد چاقی،مفید برای نفخ ناشی از سوء هاضمه،رفع اختلالات گوارشی،افزایش دهنده شیر مادر،دافع سموم بدن و رافع تنگی نفس و مراقب ارسال خود باشیدکه،بادشکن،ضد عفونی کننده،مدر،معرق،لینت بخش،برای افزایش قاعدگی و رفع مشکلات آن توصیه میشود.
سه بار در روز بعد از هر غذا میل کنید.
**********************************
13.عرق شنبلیله
کاهنده قند خون(تولید انسولین طبیعی ، مناسب برای بیماران دیابتی)،کاهنده  کلسترول خون،آنتی تومور،تقویت مو و درمان ریزش آن، درمان برونشیت،درمان لاغری،مدر.
سه بار در روز بعد از هر غذا میل کنید.
برای زنان باردار توصیه نمیشود.
**********************************
14.عرق شبت (شوید)
کاهنده چربی خون،نیرو دهنده،مقوی معده و هضم کننده غذا،ملین و مسکن،افزایش شیر مادران،بادشکن و مدر،ضد تشنج،رافع استفراغ.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
***********************************
15.عرق شیرین بیان
مؤثر برای رفع دردهای قلب،معده،برونشیت و سرفه،رفع اختلالات مثانه،تصفیه کننده خون،ضد حساسیت،مسهل و مدر،خلط آور، ضد التهاب و اسپاسم،درمان بزرگی  خوش خیم و تورم پروستات و مفاصل،مؤثر در رفع زخم معده و اثنی عشر،کاهنده کلسترول خون،محرک آدرنالین.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
16.عرق آلوئه ورا(صبر زرد)
کاهنده شدید قند خون،تصفیه کننده خون،رافع گرفتگی کبد،انواع میگرنها،سوء هاضمه  و جوش و سوختگی،ضد کمر درد، درد و التهاب ، جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه،باعث بهبودی در عملکرد کبد شده و سلامتی قلب را حفظ میکند.مسکن درد مفاصل،ملین بسیار قوی،تقویت سیستم ایمنی بدن.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
17.عرق اسپست(یونجه)
خون ساز،ملین،نفاخ،حاوی ویتامین های A , B6 , B12,C,E,K و املاح مورد نیاز بدن،سرشار از اسیدهای آمینه،نیاسین،اسید فولیک.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
18.عرق بابونه
اشتها آور،ضد ناراحتی گوارشی،کاهنده فشار خون،اوره خون،ضد آماس و ناراحتی های پوستی،موثر در جلوگیری از استفراغ های دوران بارداری،ضد عفونی کننده،تب بر،رافع ناراحتی های عصبی،نفخ معده،دل درد.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
************************************
19.عرق کاکوتی
ضد نفخ و دل درد،تقویت معده ،اشتها آور،رفع سوء هاضمه،ضد میکروب،درمان کننده مسمومیت،انگل و اسهال ،ضد عفونی کننده مجاری تنفسی،مداوای سیاه سرفه،تقویت بینایی و کولیت.
یک فنجان بعد از هر غذا به همراه یک فنجان آب میل کنید.
*****************************************
20.عرق کاسنی
رفع آماس و کیسه صفرا و محرک آن،دفع سنگ کیسه صفرا،مفید برای تقویت کبد و نارسایی کبدی،بر طرف ساختن درد های رماتیسمی و رماتیسم عضلانی،معالج یبوست،کمک به هضم غذا و اشتها آور،افزایش دهنده ادرار،تب بر و پایین آورنده حرارت خون.
قبل از هر غذا یک استکان روزی سه بار میل کنید.
****************************************
21.عرق گزنه
کاهنده شدید قند خون،مفید برای افراد کم خون،رفع ورم کلیه(نفریت)،دفع سنگ کلیه،رفع اختلالات پروستات،مداوای ماراحتی های زنانه،برطرف کننده تنگی نفس،آسم و سیاه سرفه،مقوی و مغذی،جلوگیری از اسکوربوت،متوقف کننده خونریزی.
قبل از هر غذا یک فنجان سه بار در روز میل کنید.
***************************************
22.عرق گشنیز
ضد اسپاسم،نیرو دهنده،ضد چربی خون،صرع،تشنج و کرم،رفع اختلالات پروستات و بزرگ شدن آن،رافع گریپ،سینوزیت،دردگوش،قاعده آور،بخور با آن ضد باکتری و ضد قارچ.
بعد از هر غذا یک استکان سه بار در روز میل کنید.
***************************************
23.عرق گل زوفا
برای درمان ناراحتی های دستگاه تنفسی فوقانی،سرفه،سیاه سرفه،برونشیت و ?سم استفاده میشود،ضد اسهال و از بین برنده نفخ.
سه فنجان در روز قبل از هر وعده غذا میل کنید.
**************************************
24.گلاب
درمان ضعف اعصاب و مسکن آن،تقویت معده،درمان درد معده،سر درد،تهوع،استفراغ،رفع صفرا و بلغم،مؤثر در افزایش هوش و حافظه،تنظیم قاعدگی،ملین بوده و رافع یبوست است.
در یک لیوان شربت از دو قاشق گلاب استفاده کنید.
**************************************
25.عرق نعناع
ضد اسپاسم و مسهل صفرا،مقوی معده،اشتها آور،ضد نفخ،آنتی سپتیک،ضد اسهال و استفراغ،رفع گرفتگی عضلات،ضد آسم و قولنج،رفع مراقب ارسال خود باشیدکه،درمان مراقب ارسال خود باشیدکه،درمان رماتیسم،ضد عفونی کننده،بخور آن علیه زکام ،ورم حنجره و برونشیت به کار میرود.
یک فنجان بعد از هر غذا میل کنید.
**************************************
با آرزوی سلامتی برای همه ی شما عزیزان...




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:36 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

سنبل الطیب( تقویت قلب) :  محرک قلب و اعصاب - آرامبخش – ضد هیستری – و مسکن سر درد های میگرنی  - کم کردن ادرار بیماران دیابتی – تقویت عضلات قلب – تپش قلب و تنظیم ضربات – رفع احتقان قلب –  کنترل فشار خون عصبی

10- پنیرک :  ضد سرفه – ورم دستگاه تناسلی  خانم ها – افزایش شیر – خلط آور – زکام و گلو درد – درمان اسهال خونی –

11- گل ختمی : درمان آسم – برونشیت و گرفتگی صدا – نرم کننده ی پوست – ضد ناراحتی های عصبی و عضلانی  و رفع التاب مثانه

12: بادرنجبویه : درمان نارسایی قلبی – تنظیم فشار خون – نشاط آور – تهیه ی شربت

13 – گلاب : استحکام لثه ها – مقوی اعصاب -  تهیه ی شربت و شیرینی

14 – نعناع : معا لج بواسیر – سکسکه ضد عفونی کننده – رفع دل پیچه – دل مالش – باد شکم – مقوی معده – ضد اسهال  و استفراغ

15- بو مادران ( ضد انگل ) : درمان عضله ی ضعیف قلب ( میو کاردیت ) – ضد تشنج -  و صرع  و جنونهای خفیف – رفع کرمک – کرم آسکاریس – کیست ژیا ردیار

16 – زیره :  تضمین لا غری با مصرف روزانه یک سوم لیتر همراه غذا –تنگی نفس

17- شاه اسپرم : تقویت قلب و معده – ضد اسهال و استفراغ -  باد شکم – سوء هاضمه – تهیه ی شربت

18- شیرین بیان (هاضم) : درد معده – زخم معده – اثنی عشر – ضد اسپاسم – باد شکن – ضد ترشح اسید معده – نفخ – ورم معده

19- ترکیب چهار گیاه ( قز یاغی – نسترن – خارخاسک – خار شتر ) : درمان ناراحتی های کلیه

20 – ترکیبات چهار گیاه  تصفیه ی کبد ( شاهتره – کاهو – کاسنی – خرفه )  : درمان ناراحتل های کلیه

21- شوید (چربی شوز ) : چربی خون – کلسترول – ضد سم اسید اوریک – تری گلیسریدخون  و چربی های زاید

22 – بابا آدم : تصفیه ی خون –مدر – تقویت کننده ی بدن تنظیم قند خون – درمان یبوست – ورم کلیه–

23- خرفه ( حساسیت وآلرژی ) :  تصفیه ی کبد -   دارای ویتامین سی -  نیرو بخش – ضد کرم – ضد کلسترول – رفع حساسیت های پوستی و فصلی -  اگزما – رفع خارش -  جوش – کورک و لک صورت –ضعف و تنبلی کبد

24 – شاهتره (جوش و آکنه ) : حساسیتهای پوستی-رفع خارش بدن-تصفیه کننده خون-صفرابر-نارساییهای کبدی-درمان آکنه-رفع جوش های چرکی-زیرپوستی و نوک سیاه-تقویت کبد

25-شنبلیله (دیابت):چاق کننده-قند خون-علاج قند خون ازراه فعال کردن لوزالمعده و تولید انسولین طبیعی

26-گل گاو زبان:رفع دل تنگی-نشاط آور-نیکوکننده رخسار-معالج گریب-ورم کلیه

27-سقز:مفید برای درد معده-عفونتها-هضم غذا و اشتهاءآور

28-هل:تقویت سیستیم گوارشی-اشتهاءآور-ضد نفخ-تقویت معده

29-زنجبیل(تقویت جنسی)تقویت قوای جنسی-تقویت معده-سرماخوردگی-دفع سموم بدن-ضد نفخ-اختلالات نعوظ-انزال زود رس-افزایش اسپرم-کمبود تمایلات جنسی

30-بهار نارنج:تقویت قلب-تپش قلب-رفع سکسکه-رفع علایم افسردگی-خستگی-تمرکزضعیف-استرس زیاد

31-اسطوخودوس(مفرح مغز):آرامبخش-باکتری کش-مدر-رفع دل پیچه و میگرن و سردرد-برطرف کننده عفونتهای ریوی-دردهای روماتیسمی-ضد تشنج

32چهار گیاه سرد(کاسنی-شاهتره-بید-برگ چنار)درمان گرمی بدن

33-چهار گیاه گرم(آویشن-دارچین-زنجبیل-بادرنجبویه)درمان سردی بدن

34-بولاغ اوتی(تیرویید):قند خون-گواتر-امراض عفونی-اکسیر جوانی-نیرو بخش-رفع اختلالات غده تیرویید(کم کاری و پرکاری)

35-بابونه(روماتیسم):صفرابر-تقویت معده-تقویت اعصاب-اشتها آور-رفع علایم روماتیسم-کاهش درد و التهاب-رفع عفونت

36-پونه(شب ادراری):سرماخوردگی-خلط آور-صفرابر-ضد عفونی کننده-شب ادراری کودکان-تقویت مثانه-تکررادراربزگسالان-رفع افتادگی مثانه

37-پیچک:درمان و پیشگیری لکه های دست و صورت-ضد قارچ

38-خارشتر(سنگ شکن)سنگ کلیه و مثانه-سوزش مجاری ادراری-مدر قوی-سیاه سرفه-ضد اسپاسم-قولنج های کلیوی-عفونت

39-برگ گردو:کاهش فشار خون-حساسیتهای پوستی

40-هندوانه کوهی:درمان بواسیر-شستشوی روده ها

41-زنیان(مفاصل):دفع سموم بدن-ترک اعتیاد-ضد عفونی-رفع دردهای آرتروز و مفاصل-اسپاسم عضلانی-نقرس-رفع درهای سیاتیک-کرامپ

42-چایل اوتی(مفتح قلب):مفید برای بیماریهای قلبی و عروقی و درمان گرفتگی رگها و دریچه قلب –گرفتگی عروق کرونر-واریس

43-رازیانه(پریود):ازدیاد شیر مادران-قاعده آور-تخلیه رحم-مسکن دردهای ماهانه زنان-دارای هورمون زنانه(پریود9 تنظیم عادات ماهانه –تقویت تخمدانها-دفع کیست-فیبروم-اختلالات قبل از قاعدگی

44-ترکیب هفت گیاه معده(شاه اسپرم-نعناع-زنجبیل-هل-شیرین بیان-کاکوتی)درمان ناراحتیهای معده

45-خارخاسک(سنگ مثانه و کیسه صفرا):رفع سنگ کلیه و مثانه-تصفیه کننده خون-دفع صفرا-دفع سنگهای مثانه و کیسه صفرا و مجاری ادراری با منشاء اگزالات کلسیم

46-نسترن : تقویت معده-ورم کلیه-درد معده

47-ریحان:ازدیاد شیرمادر-ضد نقخ-درد معده

48-برگ چنار:چاق کننده-تب بر-تنگی نفس

49-دارچین: رفع سردی بدن-مقوی قوای  جنسی-افزایش فشار خون

50-ترکیب چهار گیاه چربی خون(کاهو-کرفس-شوید-کاسنی)پایین آورنده چربی خون

51-ترکیب هفت گیاه قند خون(شنبلیله-یونجه-گزنه-برگ گردو-چهل گره-آلوءوراء-بولاغ اوتی)پایین آورنده قند خون

52-برگ زیتون(فشار خون):پایین آورنده فشار خون-فیبرینولیتیک-کنترل آریتمی های قلبی

53-ترخون(اشهاء آور):اشهاءآور-چاق کننده-تقویت عموی بدن-صفرازدا

54-آویشن(هربال کلد):رفع علایم سرماخوردگی-سینوزیت و آنفلولانزا-ضد سرفه-خلط اور-ضد التهاب دهان و گلو-عفونت بدن

55-لیمو(لاغری):چربی سوز-رفع اشتهاء کاذب-ازبین بردن چربی های زیر پوستی

56-سماق(کولیت):مکمل ودرمان التهاب روده ای –کولیت-کولیت زخمی

57-اسپند ( آسم) : رفع علایم آسم (اسپاسم ریه و خلط آور)

58- پرسیاوشان (سینوزیت خوراکی) رفع علایم سینوزیت (ترله – سردرد و التهاب)

59-اکالیپتوس( سینوزیت بخور) رفع علایم سینوزیت (ترله – سردرد و التهاب)

60 گل رومی (گوارش و یبوست )مشکلات گوارشی احساس نفخ –یبوست

61-اسفناج(کم خونی):کم خونی-کمبود اهن- تقویت عمومی بدن

62-مرزه کوهی(ضد اسهال):رفع اسهالهای عفونی و معمولی-رفع التهاب روده-ضد تهوع و استفراغ-مسمومیت-احساس ناخوشی

63-شلتوک برنج(پیازمو):کمک به رویش مجددمو –ضد ریزش –سفیدی موی سر

64-زیره سبز(گریب میکچسر)دل درد –دل پیچه-چنگ زدن-اسپاسم-قولنج(مخصوص کودکان)

65-پولک(عفونت بدن):دفع عفونتهای دستگاه    ادراری-رفع عفونت واژن-سوزش ادرار

66-آنیسون(میگرن و سردرد)رفع علایم میگرن-درد ضربان داریک طرفه سریادوطرف-تهوع و استفراغ-دردپشت پا

67-خواجه باشی(بواسیر):درمان بواسیر-شقاق مقعد-یبوست-خونریزی و درد

68-گل رازک(رازن):برطرف کننده موهای زاید صورت بانوان-تقویت کننده تخمدانها-شاداب کننده پوست

69-میخک(آرامبخش):کوفتگی عضلات و استخوان-دردبدن-مهار پروستاگلاندین ها

70-آکیناسه(ایمنی بدن)تقویت کننده قدرت دفاعی بدن

71-گل سرخ:ضد افسردگی –اضطراب-استرس-کم کردن تمایلات جنسی زنان-نشاط آور

72-پنج انگشت(یایسگی)رفع علایم یایسگی-گرگرفتگی-عرق شبانه-احساس آشفتگی-تب بدن

73-رزماری(انژری)مکمل خوراکی انژی زا-افزایش انژی و وزن-حجم ساز و سرشار از ویتامین-رشد عضلات و استخوان

74-کندر(حافظه)تقویت هوش و حافظه-ضد اضطراب و استرس و آلزایمر-تقویت تمرکز و حواس

در آینده نحوه استفاده و مقدار مصرف هر کدام به طور مفصل بحث خواهد گردید(سلامتی شما عزیزان آرزوی قلبی ماست-الحقیر بهنامی)




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:35 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

گل تقدیم شماگل تقدیم شما

نام اصلی شاهسپرم است که آن را شاه اسپرغم – شاهپرهم – شاهسفرم نیز گفته اند اسپرم در فارسی به معنای ریحان می باشد
بعد از اسلام شاهسپرم را به عربستان بردند و نامش را به سلطان الریا حین ترجمه کردند و از آن جا به اروپا رفت و به زبان لاتین به آن بازیلیک ، یعنى سبزى سلطنتى لقب دادند.

 لقب آن از روى افسانه اى است که در فرهنگ عامیانه (فولکلور) فارسى وجود دارد و پیدایش شاهسپرم در زمان سلطنت انوشیروان مى رساند و با اینکه این داستان صورت افسانه دارد، ولی خواندن آن خالى از لطف نیست . اینک شرح داستان به همه صورت که در کتب قدیم آمده است :
((گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزى انوشیروان بار عام داده ، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه مارى بزرگ از زیر تخت در آمده ، حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتى داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهى رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و بر آمد، چون در آن چاه نگاه کردند، مارى دیدند مرده افتاده و عقربى نیش بر او بند کرده ، نیزه اى از بالاى چاه بر پشت عقرب فرو بردند و چون یک سال بگذشت ، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگى مى کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدرى تخم سیاه بریخت و برفت ، کسرى فرمود آن تخم را کاشتند. از آن شاه اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد.))
خواص شاهسپرم
شاهسپرم
  مقوى معده ، بادشکن ، ضد عفونى کننده دهان و دستگاه گوارش ، مدر و ضد تشنج مى باشد . به علت داشتن سبزینه و اسانس مخصوص که خود مخلوط از چند اسانس است ، بوى پیاز و سیر را از دهان مى برد
عصاره 
شاهسپرم با شیر براى درمان زکام و سینه درد و سرفه به کار مى رود. مضمضمه جوشانده غلیظ و جویدن شاهسپرم جهت رفع آفت دهان و بو کردن آن براى رفع سر درد مفید است .
کسانى که هنگام مسافرت در اتومبیل – هواپیما و کشتى حالشان بهم مى خورد و دچار سر درد  و دل بهم خوردگى مى شوند، مى توانند از
شاهسپرم استفاده کنند، و با بو کردن  و جویدن برگ هاى نازک شاهسپرم خود را تسکین بدهند
شاهسپرم میکرب هاى اسهال و وبا را از بین می برد . بوى شاهسپرم مگس را فرار مى دهد.
خوردن بذر
شاهسپرم مقاومت بدن را در برابر سموم زیاد مى کند. شاهسپرم داراى ویتامین k بوده و براى خون دماغ و بواسیر خونى سودبخش مى باشد ، سابقا تخم شاهسپرم با شکر کوبیده ، جهت رفع بوى زیر بغل استعمال مى کردند،
در تبریز  نوعی از
شاهسپرم که بسیار خوشبوست کاشته و عرق برگ آنرا براى رفع دل درد و تقویت معده تجویز مى نمایند.

یکی از گیاهان دارویی خوشبواست که به ویژه در مراغه یافت می‌شود و تابستان‌ها که رشد آن پایان می‌یابد عرق آن را می‌گیرند. عرق آن برای درمان دل درد و دل پیچه وهمچنین برای خوشبو وخوشمزه کردن چای،دوغ وآبدوغ خیار به کار می‌رود.

بنا به روایتی منظور از کلمه ریحان در قرآن همین گیاه شاهسپرم است.

 

 

عرق شاهسپرم

برای درمان دل درد و دل پیچه و تقویت معده
یکی گیاهان دارویی بسیار خوشبو است که د رآذربایجان به ویژه در مراغه یافت میشه و تابستان‌ها که رشد آن پایان می رسه عرق آن را می‌گیرند.

از برگ اون یا از عرق شاهسپرم برای خوشبو و خوشمزه کردن چای،دوغ و آبدوغ خیار استفاده میشه و میتونید باشکر و تخم شربتی و یخ مخلوط کنید و یک شربت خوشمزه درست کنید.

 

 

بیماری سوء هاضمه عملکردی یک بیماری شایع در جهان بوده که سه تا ? 30?درصد جمعیت هر جامعه را مبتلا می‌کند و میلیون ها دلار سالانه صرف درمان این بیماری می‌شود.

 اغلب درمان های رایج این بیماری اثر بخشی محدودی داشته اما در روش جدید کشف شده که با استفاده از عصاره خوراکی گیاه "شاهسپرم" انجام می‌شود، درمان اثر بخشی بیشتری دارد.

از این دارو پیش از این در طب سنتی به منظور درمان سرماخوردگی، برونشیت و تهوع استفاده می‌شد.

 در این مطالعه تعداد ? 200?بیمار مبتلا به بیماری سوء هاضمه عملکردی به دو گروه دریافت‌کننده "شاهسپرم" و"دارونما" تقسیم شدند و بیماران پیش و پس از درمان از نظر شدت شکایات مورد بررسی قرار گرفتند.

بر اساس این مطالعه، میزان پاسخ به درمان در گروه دریافت‌کننده "شاهسپرم" ? 67?درصد و در گروه دریافت‌کننده "دارونما" ?21? درصد بوده و ? 12?درصد نیز هیچ پاسخی به درمان نداده و درمان نشدند.وی یادآور شد: بر اساس این تحقیق، تجویز "شاهسپرم" در هر دو جنس (زن و مرد) و در تمامی رده های سنی در مقایسه با "دارونما" برتری دارد.

 طبق این مطالعه گیاه "شاهسپرم" به عنوان یک داروی موثر در درمان بیماری سوء هاضمه عملکردی مطرح بوده و اثر آن نیز ناشی از "اژنول" و "اسید لینولئیک" است که از التهاب مزمن دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند.

 




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 7:34 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

  • paper | بلاگ اسکای | ایران موزه